På hotellet erbjuder vi en rad upplevelser och aktiviteter. I Ytterjärna finns dessutom allt ifrån mejeri och bondgårdar till butiker, restauranger och caféer som är värt att besöka under en vistelse hos oss, tips finner du på http://ytterjarna.se/.

 

SKYSPACE

Skyspace utformad av James Turrell. Byggd efter svenska traditioner med material från närliggande omgivning.Insidan av installationen består av vitmålade väggar och en vitmålad kupol öppen mot himlen. Den har också ett magnifikt marmorgolv gjord av den svenska stenen ”Diamant bas”. Eftersom golv och bänkar är uppvärmda möjliggörs besök under hela året oavsett väderlek. Att sitta inuti Skyspace på dagtid ger upplevelsen av att himlen tas ner genom takets öppning. Det för himlen närmare och bjuder in ljuden från den omgivande naturen.

Från och med 30 min före solnedgången till 60-90 min efter solnedgången kan man bevittna ett färgspel på himlen. En slags vilsam och meditativ slow art som ger tid för reflektion och stillhet.

Pris: 150 kr/person eller 2.000 kr/grupp. Skyspace rymmer upp till 25 personer om man vill sitta bekvämt, men kan rymma fler om man sitter på golvet. Bokning och betalning sker i Hotellets reception under våra öppettider.

GYM

Våra gäster har alltid fri tillgång till gymmet under sin hotellvistelse. 8 Nautilusmaskiner, cross-trainer, hantlar och en träningscykel väntar på dig. Öppet alla dagar 06.00–22.00.

YOGA – med Rachel Ingvald

Tisdag till torsdag kl 7.00 – 8.00, bjuder Rachel Ingvald in våra gäster till att vakna med Yin & Vinyasa Yogan.
Fredag  kl 7.00-8.00 Yin Yoga.
Lördag kl 09.00 – 10.15 Yin & Vinyasa Yoga.

Alla yogainstruktion sker på engelska , men kan översättas vid behov. Alla klasser är gratis för hotellgäster, övriga gäster betalar direkt till yogainstruktören.
Höstens termin: September – 24 oktober, samt från den 2 november – 15 december.

CYKELTUR

Hyr en av våra cyklar, njut av frisk luft och upptäck Ytterjärna på egen hand. Pris: 50 kr/cykel halvdag. 100 kr/cykel heldag.

EURYTMI

Ägna en timme åt denna antroposofiska rörelsekonst! Eurytmi är enkla rörelseövningar som ger glädje och energi och fungerar väldigt bra som teambuilding-övning. Pris: 1.800 kr/grupp (minst 6 personer)

EKOLEDEN

En underbar naturupplevelse på 12 kilometer, som binder samman platsen och dess fantastiska trädgårdsparker, Östersjöns kustområde, skog och jordbruk.  Leden är utmarkerad och har några rastplatser längst vägen, den beräknas ta ca 2-3 timmar. Ett kortare alternativ är Nibblerundan som tar ca 45 minuters. Pris:  gratis

För mer info Ekoleden>>

TRÄDGÅRDEN

För mer information besök sidan Natur

För bokning och mer information:

info@ytterjarnahotell.se
08 554 302 00
www.ytterjarna.se
www.skyspace.se

Aktuellt

Nu börjar säsongen där färgerna är som starkast i Skyspace
Boka ditt besök via telefon eller mail
Yogan med Rachel Ingvald är tillbaka läs mer här....

Läs mer >>>

Paket / Erbjudanden

Skyspace paket som inkluderar övernattning och besök i Skyspace.

Läs mer >>>

Våra rum

Vårt ekologiska hotell har 34 rum i fyra underbara färger att välja ibland. Biodynamisk och närodlad frukost, lantligt lugn och gym.

Läs mer >>>

Konferens

Wegnerrummet med öppen spis eller konferens i den pampiga teaterlokalen med plats för femhundra personer?
Här blir alltid er konferens personlig och unik.

Läs mer >>>

Mat

På Restaurang Kulturbygge serverar ekologisk biodynamiskt odlat mat i samarbete med lokala bondgårdar.
För meny och läs mer här!

Läs mer >>>

Natur

Ta en stilla promenad ned till vattnet i den vackra Trädgårdsparken eller vandra längst Ekoleden genom skogar och biodynamiska jordbruk.

Läs mer >>>

Uppleva

Upplev magin i Skyspace, få en guidad rundtur eller hyr en cykel och upptäck Ytterjärna på egen hand.

Läs mer >>>

Visningar

Nyfiken på att höra bakgrunden till Ytterjärnas många initiativ och inspiration? Boka en visning hos oss.
Under 1,5 timme får ni höra om Kulturhuset, Trädgården, Inspiratören Arne Klingborg och om Antroposofi.

Läs mer >>>

Kultur

I det magnifika Kulturhuset finns en konsertsal med 500 platser. Här kan du uppleva teater, opera, musik, dans och cirkus med världsartister.

Läs mer >>>