HOTELRUM

Hos oss bor du med närhet till havet och med tillgång till Kulturhusets rosenträdgård och biodynamiska trådgårdspark. Ekoledens vandringsled passerar strax utanför hotellet. Som gäst hos oss har du även ljusinstallationen Skyspace inom räckhåll, liksom Kulturhusets alla evenemang. Här i Ytterjärna finns dessutom allt från mejeri och bondgårdar till butiker, restauranger och kaféer, alla väl värda ett besök under en vistelse på hotellet.

Hos oss går natur och arkitektur hand i hand: genom att kombinera färg, form och ekologisk medvetenhet skapas inspirerande miljöer. De ljusa och luftiga rummen på hotellet är inredda med svenska designmöbler och går i olika färger. Rummen ligger i en gemensam byggnad 30 meter från Kulturhuset och alla har egen ingång utifrån.

Som gäst har du fri tillgång till hotellets lilla gym, i källaren på samma byggnad. Möt även dagen med rörelse, måndag till fredag kan du njuta av yoga med Rachel Miller i Julia rummet i Kulturhuset. På Lördagar är det Eleanor Byström som i en härlig flow mellan pilates och yoga väcker kroppen till liv. Yogamattor finns i lokalen.

Hotellets frukost består av vällagade ekologiska och biodynamiska produkter från Järna Kafé. Kaféet, som är beläget i Kulturhuset, serverar förutom frukost även lunch och bakverk, allt tillagat av ekologiska och biodynamiska råvaror, utvalda efter säsong och i nära samarbete med lokala bondgårdar.

Vi har ingen kvällsöppen restaurang men i samverkan med kaféet erbjuder vi en förberedd kvällsmat som take away, vilken till exempel kan ätas framför den öppna spisen i något hotellets båda uppehållsrum.

 

 

 

Aktuellt

Afterwork - Sista fredagen i september, oktober samt november!

Läs mer >>>

Paket / Erbjudanden

Kombinera ett evenemang ur Kulturhusets höstprogram med en övernattning på vårt hotell.

Läs mer >>>

Våra rum

Vårt ekologiska hotell har 34 rum i fyra underbara färger att välja ibland. Biodynamisk och närodlad frukost, möjlighet till morgon yoga, lantligt lugn och gym.

Läs mer >>>

Konferens

Wegnerrummet med öppen spis eller konferens i den pampiga teaterlokalen med plats för femhundra personer?
Här blir alltid er konferens personlig och unik.

Läs mer >>>

Mat

På Järna Kafé och Restaurang Matbygget i Kulturhuset serverar ekologisk biodynamiskt odlat mat i samarbete med lokala bondgårdar.

Läs mer >>>

Natur

Ta en stilla promenad ned till vattnet i den vackra Trädgårdsparken eller vandra längst Ekoleden genomskogar och biodynamiska jordbruk.

Läs mer >>>

Uppleva

Upplev magin i Skyspace, få en guidad rundtur eller hyr en cykel och upptäck Ytterjärna på egen hand.

Läs mer >>>

Visningar

Nyfiken på att höra bakgrunden till Ytterjärnas många initiativ och inspiration? Boka en visning hos oss.
Under 1,5 timme får ni höra om Kulturhuset, Trädgården, Inspiratören Arne Klingborg och om Antroposofi.

Läs mer >>>

Kultur

I det magnifika Kulturhuset finns en konsertsal med 500 platser. Här kan du uppleva teater, opera, musik, dans och cirkus med världsartister.

Läs mer >>>