Nyhet: ”Den Lilla Bondgården” öppnade utanför Hotellet den 16 juni!

Vi är glada att meddela att den 16 juni öppnade vårt nya koncept Den Lilla Bondgården precis intill Kulturhuset i Ytterjärna.

Vi har haft ett litet djursläpp där två kalvar, en tacka och två små lamm gått ut på sommarbete hos oss. Detta är en unik möjlighet för både stora och små att uppleva livet på en bondgård på nära håll.

Den 19 juni hade vi dessutom en namngivningsceremoni för djuren där alla besökare fick komma med namnförslag och sedan vara med och rösta fram de mest passande namnen för djuren. 
Djuren döptes till följande:

Tjurkalven – Blue
Kvigkalven – Stjärna
Fårtackan – Ulla (Ullis)
Lammen – Määssi & Bäässi

Som en del av denna nyhet har vi även ställt ut en klassisk Volvo BM 320 traktor från 1965, som kommer att vara en del av Den Lilla Bondgården, som är en del av vår satsning på att skapa ett centrum för hållbart lantbruk och matkultur här i Ytterjärna. Vi har även anlagt en boulebana som samtliga hotellgäster får använda och låna klot gratis i vårt kafé.

Vi välkomnar alla att upptäcka Den Lilla Bondgården i sommar. Traktorn och djuren går att finna strax bortanför kaféet ena utomhusservering och konceptet kommer att vara tillgängligt hela sommaren. Kom och njut av en dag fylld med glädje och nya upplevelser, och passa på att bo över på hotellet!!


Mata & Klappa Djuren

Under sommaren kommer vi dessutom att erbjuda alla barnfamiljer och djurintresserade människor möjligheten att klappa och mata djuren tillsammans med en av de bönder som ansvarar och tar hand om djuren. Detta kommer att ske var dag kl 11.00 tills dess att sommarbetet är över (undantaget från Midsommarafton & Midsommardagen), och alla som vill vara med är självklart varmt välkomna, stor som liten! 

Studiebesök på Yttereneby Gård

För dig som är intresserad av att lära dig ännu mer om biodynamiskt lantbruk och hur bönderna i området arbetar så erbjuder Yttereneby numera studiebesök i grupper om max 50 deltagare per gång, en söndag i månaden under sommaren. Ni anmäler er i receptionen på Kulturhuset och betalar med fördel med Swish. För dig som inte har Swish så går det även bra att betala med kort direkt i receptionen vid anmälan.

Nästa studiebesök är den 28 juli kl 13.30-14.30.
Anmälan samt betalning måste ske senast 3 dagar innan studiebesöket. För dig som har Swish så kan du maila och anmäla dig till info@ytterjarnahotell.se och därefter få numret du skall Swisha till.

OBS! Studiebesök sker enbart om minst 8 personer anmält sig, detta kan därför vara en anledning till ombokning/avbokning under vissa datum. Därför betalar du med fördel med Swish som är enkelt att få återbetalt vid eventuell avbokning.

Pris: 150 sek/vuxen, 75 sek/barn

Vänligen respektera att dessa studiebesök kan komma att ställas in/bokas om vid sjukdom eller annat akut som kan tänkas ske på gården som vi inte kan rå för. Vi ber er att respektera detta och därför även ge ert telefonnummer till receptionen i samband med bokning så att vi kan höra av oss till er om detta mot förmodan skulle ske.

För dig som bokat studiebesök så samlas man på Yttereneby Gård som har en gästparkering bortanför ladugården som ligger till vänster när man svängt in på den lilla vägen som står skyltat Yttereneby Gård. Där möter en av bönderna upp er och visar er delar av deras arbete och dess djur.

Information till Allergiker

För våra hotellgäster vill vi informera om att olika djurslag enligt ovan, kommer att finnas i direkt närhet av Hotellet under sommaren. Om du har bokat rum hos oss under sommaren och är allergisk mot dessa djurarter, vänligen kontakta oss för mer information.

Varmt välkommen att upptäcka detta nya koncept i sommar!

Hotellrum

Vårt ekologiska designhotell har 34 rum i fyra underbara färger att välja ibland. Ekologisk och närodlad frukost, lantligt lugn och gym

Läs mer >>>

Konferens

Wegnerrummet med öppen spis eller konferens i den pampiga teaterlokalen med plats för femhundra personer?
Här blir alltid er konferens personlig och unik

Läs mer >>>

Mat

I Kulturhusets luftiga lokaler serveras närproducerad och ekologiskt odlad mat hos KulturMat Restaurang & Kafé

Läs mer >>>

Uppleva & Kultur

I det magnifika Kulturhuset finns en konsertsal med 500 platser. Här kan du uppleva teater, opera, musik, dans och cirkus med världsartister. Dessutom kan du upptäcka ljusinstallationen Skyspace av världskonstnären James Turrell, få en guidad rundtur eller hyra en cykel och upptäcka Ytterjärna på egen hand

Läs mer >>>

Natur

Ta en stilla promenad ned till vattnet i den vackra Trädgårdsparken eller vandra längst Ekoleden genom skogar och biodynamiska jordbruk.

Läs mer >>>

Vandrarhem

Vakna upp till skogens viskningar och kossornas avlägsna råmande i unika Ytterjärnas vandrarhem. Vandrarhemmet som består av ett flertal olika hus omgivna av vacker miljö är det perfekta alternativet för dig som vill bo lite billigare

Läs mer >>>
Translate »