På hotellet erbjuder vi en rad upplevelser och aktiviteter. I Ytterjärna finns dessutom bondgårdar och butiker, restauranger och caféer som är värt att besöka under en vistelse hos oss, tips finner du på http://ytterjarna.se/.

 

 

KULTURHUSET

Kulturhuset invigdes 1992 och är ett kulturcentrum med ett rikt programutbud.
Här framförs allt från stora operor, dansföreställningar och symfonier till solokonserter, enmansshower och cirkusuppvisningar. Och mycket mer.
Kulturhuset byggdes för att inspirera till nytänkande på alla livets områden. Utmärkt akustik, skönhet och väggskulptur samspelar till en unik konsertsal med 500 sittplatser.

För mer information kring Kulturhusets evenemang gå in på kulturhuset.nu
Kontakt: info@kulturhuset.nu

 

SKYSPACE

Skyspace utformad av James Turrell. Byggd efter svenska traditioner med material från närliggande omgivning. Insidan av installationen består av vitmålade väggar och en vitmålad kupol öppen mot himlen. Den har också ett magnifikt marmorgolv gjord av den svenska stenen ”Diamant bas”. Eftersom golv och bänkar är uppvärmda möjliggörs besök under hela året oavsett väderlek. Att sitta inuti Skyspace på dagtid ger upplevelsen av att himlen tas ner genom takets öppning. Det för himlen närmare och bjuder in ljuden från den omgivande naturen.

Från och med 30 min före solnedgången till 60-90 min efter solnedgången kan man bevittna ett färgspel på himlen. En slags vilsam och meditativ slow art som ger tid för reflektion och stillhet.
Pris: 250 SEK / person
Läs mer på Skyspace.se

För mer information och bokning kontakta vår reception
tele: 08-554 302 00 e-post info@ytterjarnahotell.se

NYHET! Just nu erbjuder vi även ett övernattningspaket där entré till Skyspace ingår. Läs mer om detta unika paketerbjudande här!

 

EKOLEDEN

En underbar naturupplevelse på 12 kilometer, som binder samman platsen och dess fantastiska trädgårdsparker, Östersjöns kustområde, skog och jordbruk.  Leden är utmarkerad och har några rastplatser längst vägen, den beräknas ta ca 2-3 timmar. Ett kortare alternativ är Nibblerundan som tar ca 45 minuters.
Pris: Gratis

För mer info Ekoleden>>

 

TRÄDGÅRDEN

Detta är en klassisk plats som utvecklats ur det typiska sörmländska odlingslandskapet, ur Bruno Liljefors kärlek till den vilda naturen, promenadstigar och planteringar. Av Arne Klingborgs samt Lars Krantz otroliga entusiasm för den biodynamiska trädgården till nytta och nöje, som kom att bli förebilden till Rosendals trädgård. Med en mycket omtalad rosenträdgård samt vackra magnoliaplanteringar så är det inte konstigt att det färdas så många trädgårdsentusiaster hit för inspiration och lugn.

För mer information besök sidan Natur

Hotellrum

Vårt ekologiska designhotell har 34 rum i fyra underbara färger att välja ibland. Ekologisk och närodlad frukost, lantligt lugn och gym

Läs mer >>>

Konferens

Wegnerrummet med öppen spis eller konferens i den pampiga teaterlokalen med plats för femhundra personer?
Här blir alltid er konferens personlig och unik

Läs mer >>>

Mat

I Kulturhusets luftiga lokaler serveras närproducerad och ekologiskt odlad mat hos KulturMat Restaurang & Kafé

Läs mer >>>

Uppleva & Kultur

I det magnifika Kulturhuset finns en konsertsal med 500 platser. Här kan du uppleva teater, opera, musik, dans och cirkus med världsartister. Dessutom kan du upptäcka ljusinstallationen Skyspace av världskonstnären James Turrell, få en guidad rundtur eller hyra en cykel och upptäcka Ytterjärna på egen hand

Läs mer >>>

Natur

Ta en stilla promenad ned till vattnet i den vackra Trädgårdsparken eller vandra längst Ekoleden genom skogar och biodynamiska jordbruk.

Läs mer >>>

Vandrarhem

Vakna upp till skogens viskningar och kossornas avlägsna råmande i unika Ytterjärnas vandrarhem. Vandrarhemmet som består av ett flertal olika hus omgivna av vacker miljö är det perfekta alternativet för dig som vill bo lite billigare

Läs mer >>>